Paskambinkite mums +370 6090 5244
Krepšelis
0.00
Krepšelis
0.00
Parduotuvė
Akcija!

Atlantinės lašišos filė su oda

Original price was: €19.99.Current price is: €17.99./kg

Atlantinės lašišos filė su oda (Salmo Salar)

Šaldyta, vakuminė pakuotė

Kilmės šalis – Norvegija

Užauginta akvakultūroje

Pakuotė – 0.7 – 0.9. ((kaina skaičiuojama už realų svorį))

Laikymo sąlygos – 18C
Atitirpinus pakartotinai neužšaldyti
Pagaminimo data: nurodyta ant pakuotės
Tinka vartoti iki: nurodyta ant pakuotės
Reali produkto išvaizda gali skirtis nuo nurodytos nuotraukoje.

 

Aprašymas

Atlantinės lašišos privalumai: kodėl verta rinktis augintą lašišą?

Nors lašiša yra viena populiariausių ir sveikiausių žuvų, kartais kyla klausimų dėl jos auginimo. Norime paaiškinti skirtumus tarp auginamos ir laukinės lašišos, pateikdami faktus, kurie padės jums apsispręsti.

  1. Saugumas ir kokybė

Mūsų tiekiama lašiša atkeliauja tik iš laiko patikrintų augintojų Norvegijoje. Visas auginimo procesas yra griežtai reguliuojamas ir kontroliuojamas – nuo ikrų iki galutinio produkto išpjautymo

  1. Gyvūnų gerovė ir ekologija

Lašišos auginamos dideliuose narvuos atvirame vandenyje esančiuose Norvegijos fiorduose. Narvai yra sudaryti iš 97 % vandens, todėl žuvys turi pakankamai erdvės laisvai plaukioti. Šis auginimo būdas leidžia sumažinti stresą žuvims ir užtikrinti jų gerovę. Žuvys taip pat apsaugomos nuo ligų ir plešrunų, jų populiacija griežtai reguliuojama.

  1. Tvarumas

Daugiau nei 200 metų Atlanto lašišų populiacija upėse mažėjo dėl pramoninės revoliucijos, užtvankų ir taršos. Dėl to auginimas tapo būtinu sprendimu, siekiant patenkinti paklausą ir apsaugoti laukines populiacijas.

Atlantinė Lašiša yra itin maistinga žuvis, gausi:

Omega-3 riebalų rūgščių (EPA ir DHA), naudingų širdžiai, smegenims ir kraujagyslėms.

Vitamino D ir B12.

Aukštos kokybės baltymų.

Seleno, jodo ir fosforo.

Auginta lašiša dažnai turi daugiau riebalų nei laukinė, tačiau tai yra naudingi riebalai, suteikiantys žuviai sodresnį skonį ir tekstūrą.

  1. Ruošimas ir universalumas

Dėl savo turtingos ir minkštos tekstūros, lašiša puikiai tinka įvairiems paruošimo būdams:

Kepimas orkaitėje: 180°C temperatūroje 12–15 min. (su citrina ar krapais).

Kepimas keptuvėje: vidutinėje kaitroje ± 4 min. iš abiejų pusių, kol odelė taps traški.

Rūkymas: galima rūkyti tiek šaltu, tiek karštu būdu.

Žalias vartojimas: tinka gaminant sashimi, tartarus ar poké bowl