Užsakymai nemokamai pristatomi į namus
Paskambinkite mums +370 6090 5244
Krepšelis
0.00
Krepšelis
0.00
Blog

Šoninėje kepta ožiuko koja

Pieninio ožiuko koja pasižymi minkštumu ir švelniu skoniu. Šis patiekalas puikiai tiks šeimos vakarėliui. Šiame recepte sužinosite kaip gaminti ožiuko koją. Šis pieninis ožiukas atkeliauja iš Segovijos regiono Ispanijoje.

Jums reikės:

Pieninio ožiuko koja

Bulvytės mažos kepimui 800g

Laimas 1vnt

Rozmarinas 3šakelės

Česnakas 1vnt

Žalios alyvuogės 100g

Kukurūzų tortilija 8vnt

Žalia paprika 1vnt

Mėtos 20g

Sultenė 70g

Alyvuogių aliejus 100g

Jūros lava Druska 3g

Cubeb pipirai 3g

Šalto rūkymo šoninė plonai pjaustyta 140g

Jogurtas(ar grietinė) 200g

Eiga:

Ožiuko koja:

 

Ožiuko koją triname pipirais ir įvyniojam į šalto rūkymo šoninę. Tuomet suvyniojam į kepimo popierių ir dedam kepti į orkaitę 180laipsnių valandą, tuomet sumažinam kaitra iki 150laipsnių ir kepam dar valandą. Tuomet ištraukiam iš orkaitės ir leidžiame pailsėti apie 10min.

 

 

Bulvės:

Bulves dedame į kepimui skirtą indą(ar skardą), taip pat dedame česnako skilteles, pašlakstome alyvuogių aliejumi ir dedame į orkaitę kartu su ožiuko koja 150laipsnių temperatūra apie 45min-1val.

 

Tuomet perjungiame orkaitėje griliaus funkciją ar nustatome 240laipsnių temperatūrą. Bulves patraiškome kočėlu ar šakute, dedame rozmarino lapelius, žalias alyvuoges, barstome druska ir užkepame orkaitėje, kol apskrus.

 

Padažui:

Papriką nuskutame ir supjaustome smulkiais kubeliais. Šalotinį svogūną nuskutame ir susmulkiname. Susmulkiname ir mėtas, nutarkuojame laimo žievelę. Į dubenį beriam susmulkintas daržoves, pilame alyvuogių aliejų, dedame druską, juodą pipirą, spaudžiam laimo sultis ir viską išmaišome.

Patiekiant truputi pašildome tortiliją, dedame į ją jogurto, keptų bulvių, ožiuko koją plėšytą šakute, pilame padažo. Papuošiame sultenės lapais.

Skanaus!

Receptą paruošė : Profesionalus Šefas Arnas Petronis! Kitus jo receptus rasite – CHEF ARNAS PETRONIS

Norų sąrašas 0
Norų sąrašas Tęsti apsipirkimą