Užsakymai nemokamai pristatomi į namus
Paskambinkite mums +370 6090 5244
Krepšelis
0.00
Krepšelis
0.00
Blog

Ispanijos pasididžiavimas – Iberico kiauliena

Vienas iš Euribija tikslų, tiekti išskirtinius ir itin aukštos kokybės maisto produktus Lietuvos rinkai. Kiekvienas produktas, kurį tiekiame yra atrinktas pagal griežtus kokybės ir skonio kriterijus, kad suteikti mūsų klientams nepamirštamus įspūdžius.

Vienas iš tokių produktų yra Iberico Bellota kiauliena.  Jeigu Jūs mėsos mėgėjas, jau nuo pirmo kąsnio šios mėsos pajusite, kad ragaujate kažką išskirtinio.

Įsigilinkime, kodėl ši kiauliena ne tik  kainuoja kelis kart daugiau, už įprastą, tačiau ir skoniu yra išskirtinė.

Iberico kiaulienos mėsa skerdžiama iš juodųjų Iberijos kiaulių. Juodųjų kiaulių ištakos vedą į Portugalijos, bei Ispanijos valstybes. Nepriekaištingas Iberico kiaulių auginimas, puikiai atsispindi galutiniame produkte. Visų pirma reikėtų paminėti aplinką, kurioje ganosi gyvuliai. Ūkiai, kurie tiekią geriausią Iberico kiaulieną, ją veisia didelėse teritorijose šalia miško. Buvimas miške šioms Iberico kiaulėms duoda kelis privalumus, visų pirmą kiaulės ganosi laisvai natūralioje aplinkoje, antra jos minta miške sutinkamomis gėrybėmis – uogomis, grybais, žolelėmis. Prasidėjus sezonui, gilės tampa vienu iš pagrindinių mitybos šaltinių juodosioms kiaulėms.

Pagrindinis tokio kiaulių veisimo tikslas – suformuoti didesnį riebalinį sluoksnį. Didesnis riebalinis sluoksnis suteikia mėsai minkštumą, to rezultatas jaučiamas gaminant Iberico kiaulieną. Jeigu įprasta kiaulienos išpjova ar sprandinė reikalauja marinavimo prieš gaminant, Iberico kiauliena dėl susiformavusio tarpraumeninio riebalų sluoksnio, bus itin sultinga ir minkšta be marinavimo. Šis juodųjų kiaulių mėsos minkštumas, tapo vienu iš pagrindinių faktorių, kodėl šią kiaulieną pradėjo naudoti geriausi virtuvės šefai iš viso pasaulio.

Verta paminėti, kad Iberico kiaulienos maistinė vertė ir nauda sveikatai, taip pat skiriasi nuo įprastinės kiaulienos. Iberico „Bellota“ riebaluose yra daugiau kaip 55% oleino rūgšties (mononesočiųjų riebalų rūgščių). Turi daug baltymų, vitaminų B1, B6, B12 ir Folio rūgšties, kuri yra ypač naudinga nervų sistemai ir gerai smegenų veiklai. Taip pat turi daug vitamino E, yra galingas antioksidantas, turi daug naudingųjų cheminių elementų, tokių kaip varis – būtinas kaulams ir kremzlėms, kalcio, geležies, cinko, magnio, fosforo ir galiausiai – seleno ! Selenas stiprina organizmo imuninės sistemos sugebėjimą pasipriešinti infekcijoms.

Dar vienas svarbus Iberico mėsos išskirtinumas yra dalys. Kitaip nei iš mums įprasto kiaulienos, Ispanijoje išpjaunamos ypatingos mėsos dalys:

Plumas – išvertus iš ispanų kalbos reiškia plunksna. Tai itin nedidelė išpjova, dažniausiai iš visos kiaulės išpjaunama iki 800g. šios išpjovos. Ruošiant  „Plumas“ svarbiausias dalykas bus paprastumas. Jums nereikės naudoti marinato, ypatingų prieskonių ar garnyro, kuris paryškintų mėsos skonį. Tiesiog kepkite šią dalį, kaip jautienos steiką ir po kepimo naudokite Jums patinkančią druską.

 

 

Secreto – „šššš“, tai paslaptis, kurią Iberico augintojai saugo iki šiol. Tai plona išpjova, mėsos ir riebalų derinys šioje išpjovoje tiesiog puikus. Vėl gi, kaip ir su „Plumas“, nenaudokite marinatų ir prieskonių. Jums reikia geros ir didelės kaitros, kelių minučių kepimui ir nuostabi kiauliena jau garuoja ant Jūsų stalo.

 

Visos kitos Iberico kiaulienos dalys, taip pat leis mėgautis ypatingais skoniais. Grilyje kepto maisto mėgėjams būtina išbandyti Iberico šonkaulius, šoninę, nugarinę. Jeigu planuojate šventę Jums puikiai tiks Iberico nugarinė su kaulu (french rack) arba lėtai kepta sprandinė.

Euribija siūlo auščiausios kokybės Iberico kiaulieną iš kruopščiai atrinktų tiekėjų Ispanijoje. Nedvejokite, patirkite naujus skonius.

Atraskite Iberico
Norų sąrašas 0
Norų sąrašas Tęsti apsipirkimą