Užsakymai nemokamai pristatomi į namus
Paskambinkite mums +370 6090 5244
Krepšelis
0.00
Krepšelis
0.00
Receptai ir įrašai

Mėsainis – “IBERICO”

Dažniausiai mėsainius esame įpratę gaminti iš jautienos ar vištienos. Euribija savo asortimente siūlo išskirtinį produktą – mėsainių paplotėlius pagamintus iš judosios Iberico kiaulienos mėsos. Puikios šios mėsos skoninės savybės atsiskleis mėsainyje. Šį kartą pristatome Jums išskirtinio mėsainio receptą – Iberico.

Jums reikės

4vnt Iberico kiaulienos paplotėliai
1kg Raudonas svogūnas
20g Grūdėtos garstyčios
150g Cukrus
150g Raudono vyno actas
40g Sviestas
20g Alyvuogių aliejus
50g Svogūnas
400g Konservuoti smulkinti pomidorai su česnaku
2g Juodi pipirai
5g Druska
2 šakelės rozmarino
4vnt bandelių
Salotų lapų mix
40g Marinuotas agurkėlis
20g Konservuoti jalapenai
1vnt Citrina
100g Majonezas
180g Čedario sūris

Eiga:

Raudoną svogūną nulupame ir pjaustome pusžiedžiais. Dedame į puodą kartu su sviestu ir kepame kol suminkštėja. Tuomet pilame raudono vyno actą, cukrų ir troškiname apie 40min. Tuomet dedame grūdėtas garstyčias ir viską permaišome.

Svogūną pjaustome mažais kubeliais ir apkepame ant alyvuogių aliejaus puode. Pilame konservuotus smulkintus pomidorus, dedame rozmarino šakelę ir verdame kol truputi nugaruos ant silpnos kaitros. Tuomet išimam rozmariną ir sumalame rankiniu blenderiu. Dedame druskos, juodų pipirų.

Susmulkiname jalapenus ir agurkėlius. Dedame juos į majonezą. Tarkuojam citrinos žievelę, dedame druskos žiupsnį ir įspaudžiam sulčių. Permaišom.

Mėsą dedame į sausą keptuvę ir kepame vieną pusę apie 3min, tuomet apverčiam mėsos paplotėlį, uždedame tarkuotą čedeio surį, uždengiame keptuvę ir kepame dar apie 3min.
Bandeles apskrudinam orkaitėje. Tepame ant jos pagamintą pomidorų padažą, dedame karamelizuotus svogūnus, mėsą, tuomet agurkėlių/jalapenų majonezinį padažą, salotų lapelius ir uždedame antrą bandelės pusę.

Skanaus!

Receptą paruošė profesionalus virtuvės šefas – CHEF ARNAS PETRONIS

Naudoti produktai