Užsakymai nemokamai pristatomi į namus
Paskambinkite mums +370 6090 5244
Krepšelis
0.00
Krepšelis
0.00
Parduotuvė
Akcija

Matjes silkės filė 340 g.

5.99/pak.

Matjes silkės filė.

Kilmės šalis – Olandija

Pakuotė 340 g. (pakuotėje 4 filė vienetai su uodegėle)

Šaldyta. Glazūra – 0%

 

Reali produkto išvaizda gali skirtis nuo nurodytos nuotraukoje.

Aprašymas

Švelnaus lyg sviestas skonio, ypatingo kvapo, silpnai sūdytos silkės „Matjes” tapatinamos su jaunomis ir nekaltomis undinėlėmis. Kodėl? Kaip Šveicarijoje šlovinami sūriai ir šokoladas, Amerikoje – kalakutai, taip Olandijoje daugelį amžių garbinamos „Matjes” silkės. Matjes – tai jauna, „nekalta” silkė, gaudoma Šiaurės jūroje.

Ji sužvejojama pirmaisiais savo gyvenimo metais, kai dar nėra išsivystę nei ikrai, nei pieniai. Šios žuvelės dar belytės, jaunos ir nesubrendusios. Matjes silkė – ypač riebi, paprastai ją sudaro net apie 23 proc. riebalų, tai puikus omega-3 riebalų rūgščių šaltinis. Vėliau, silkei bręstant, šis riebumas mažėja – mums įprasta silkė, paprastai sugaunama 2-aisiais ar 3-iaisiais savo gyvenimo metais, teturi apie 15 proc. riebalų.

Matjes silkė šviežia, nė karto prieš tai nešaldyta, nėra pardavinėjama. Vos sugauta ji užpilama jūros vandens sūrumo sūrymu ir užšaldoma – tą būtina daryti, kad žūtų įvairios bakterijos.

Receptai su Matjes silke:

Matjes silkės Foršmak
Matjes silkė mayer citrinų marinate
Traški Matjes silkė

Norų sąrašas 0
Norų sąrašas Tęsti apsipirkimą