Užsakymai nemokamai pristatomi į namus
Paskambinkite mums +370 6090 5244
Krepšelis
0.00
Krepšelis
0.00
Kuo ypatingos menkės iš Islandijos?

Kuo ypatingos menkės iš Islandijos?

Lietuviai, kaip ir daugelis Europos šalių gyventojų, labai mėgsta žuvies patiekalus ir jūros gėrybes. Todėl labai dažnai žuvis atsiduria ne tik ant mūsų šventinio stalo, bet ir kaip įprastos vakarienės pasirinkimas. Skaičiuojama, kad daugiausiai europiečiai suvalgo silkės, tuno, lašišos ir, žinoma, menkės. Ši žuvis vertinama dėl savo skoninių savybių ir lengvo pagaminimo. Tačiau ne visuomet įsigyta menkė yra skani, kodėl?

Žuvis, dėl kurios vyko karai

Apie menkę puikiai žino ne tik žvejai, bet ir žuvies valgytojai. Menkė yra viena geidžiamiausių laimikių žvejyboje ne tik šiandien, bet ir ilgus metus. Turbūt labiausiai ji mėgstama todėl, kad neturi žvynų, todėl yra itin lengvai paruošiama. Istorija mena, kad dėl šios žuvies yra netgi kilę karai. Tai siekia praeitą amžių, kai nuo 1958 m. iki 1976 m. tarp Islandijos ir Jungtinės Karalystės kilo net trys rimti konfliktai dėl leidžiamų sužvejoti žuvų kvotų ir žvejybos ribų teisinio reguliavimo.

Beje, menkė yra geidžiama ne tik ant vakarienės stalo, bet ir kosmetikos spintelėje. Jau kuris laikas islandų mokslininkai yra išgavę Atlantinių menkių fermentą, kuriuo turtinami kremai ir serumai, skirti veido odai. Šie kremai maitina ir drėkina odą, suteikia jai elastingumo ir stabdo senėjimo procesus.

Kaip pasirinkti kokybišką žuvį?

Tie, kas mėgsta  menkę, žino, kad kartais pasitaiko, jog nusipirkus šios žuvies ir ją pagaminus, skonis nuvilia. Kodėl taip nutinka? Tikrai ne dėl to, kad Jūsų kulinariniai sugebėjimai būtų prasti. Iš tiesų tiek juodoji menkė, tiek baltoji ar dėmėtoji menkė pasižymi labai išraiškingu skoniu. Menkės mėsa yra gana riebi, lengvai byranti, todėl ją paruošti yra lengva, o valgyti ji tinka tiek kaip pagrindinis patiekalas, tiek kaip užkandis.

Dažniausiai menkė praranda savo skonį, kai nuo jos sužvejojimo iki užšaldymo praeina per ilgas laiko tarpas. Taip pat skonis gali pasikeisti, jeigu gaminys buvo atšildytas, o vėliau vėl užšaldytas arba laikomas netinkamai. Tai yra pagrindinės priežastys, dėl kurių įsigiję menkės galite nusivilti jos skoniu. Dažniausiai tai pasitaiko įsigijus žuvį įprastuose prekybos centruose. Kad to išvengtumėte – rinkitės patikimus pardavėjus. Pirmiausia – tuos, kurie specializuojasi žuvų ir jūros gėrybių tiekime į Lietuvą. „Euribija“ – vienas tokių tiekėjų, kuris užtikrina, kad klientai gaus tik kokybišką ir šviežią žuvį.

Skaniausia menkė – islandų pasididžiavimas

Menkės mėgėjams reikėtų žinoti, jog ši žuvis labai retai aptinkama aplink Lietuvos krantus. Todėl dažniausiai mūsų šalyje parduodama menkė yra atgabenta iš kitų šalių. Ieškantiems kokybiškos žuvies reikėtų žinoti, kad labiausiai pasaulyje vertinama menkė iš Islandijos vandenų. Tik iš šių vietų atgabenta žuvis yra geriausių skoninių savybių, nes čia yra švariausi vandenys ir geriausios sąlygos žuvims daugintis bei gyventi. Be to, Islandijoje žvejyba vykdoma tik pagal labai griežtus reikalavimus ir nuolat rūpinamasi sugaunamos žuvies populiacijos atkūrimu. Dėl visų šių priežasčių verta rinktis būtent Islandijos vandenyse  pagautą žuvį.

Kaip ir minėta, tokiu atveju, kai žuvis gabenama iš kitų šalių, labai svarbus jos pagavimas, paruošimas ir laikymo sąlygos. Per ilgus metus „Euribija“ ištobulino šią techniką. Kiekvienam savo klientui galime užtikrinti, kad nuo žuvies pagavimo iki jos užšaldymo nepraėjo ilgiau nei para. Tai laikas, kuris užtikrina, kad įsigyta ir atšildyta žuvis bus šviežia, skani ir tinkama gaminimui. Dėl visų šių priežasčių lietuviai, kaip ir kitų šalių gyventojai, dažniausiai renkasi menkes iš Islandijos vandenų.

Atraskite menkes iš Islandijos