Užsakymai nemokamai pristatomi į namus
Paskambinkite mums +370 6090 5244
Krepšelis
0.00
Krepšelis
0.00
Receptai ir įrašai

Kaip išsirinkti jautieną?

Štai keli dalykai į ką reikėtų atkreipti dėmesį, renkantis jautienos produktus:

Visų pirma labai svarbu yra produktų kilmė.
Visuomet paklauskite pardavėjo, kur pagaminti ar iš kur atvežti šie produktai. Tai ypatingai svarbu renkantis jautieną, jeigu ant pakuotės nėra informacijos arba pardavėjas negali jos pateikti, gali būti kad ant savo stalo parsinešite karvieną, seno ar susirgusio galvijo mėsą. Populiariausios jautienos veislės – Wagyu, Black Angus, Black Aberdeen, Hereford, Simental!

Kitas nemažiau svarbus aspektas yra jautienos riebalų spalva.
Geltonas riebalas – atskleidžia, kad gyvulys prieš skerdimą buvo senas, baltesnis riebalas – atskleidžia, jog gyvulys buvo jaunesnis…

Kuom svarbus amžius?

Iš geriausių pasaulio jautienos augintoju praktikos – galvijai mėsai auginama 16-32 mėnesius. Senesnių gyvulių mėsa, neturi tokio
minkštumo, kaip jaunesnių.  
Marmuringumas mėsoje taip pat vaidiną svarbų vaidmenį jautienos koybei ir skoniui Dar kitaip tarpraumeniniai riebalai, gaminat jautieną tirpsta ir padaro ją minkštesnę ir sultingesnę.

Marmuringumą formuoja keli faktoriai:
Genetinė linija ir gryna veislė
Galvijo priežiūra, auginimas, ganymosi sąlygos
Mityba – žole maitinti galvijai, turės mažesnį marmuringumą
Subalansuota dieta maitinti galvijai turės didesnį marmuringumą, kuo ilgiau gyvūnas bus maitinamas subalanuosta dieta tuo didesnis marmuras bus mėsoje.
Svarbus faktas – į Europos Sąjungą galima importuoti tik mėsą augintą be hormonų ir antibiotikų. 

UAB EURIBIJA