Žuvis ir jūros gerybės iš Islandijos: natūralu, sveika ir skanu

Daugelis lietuvių neįsivaizduoja savo maisto raciono be žuvies ar jūros gėrybių. Jų pasiūla įprastuose prekybos centruose yra gana plati, tačiau retas gali pasakyti, kad pasigaminus net ir brangiausius produktus iš įprastos parduotuvės, ant stalo garuoja šviežia ir skonių pilna žuvis. Todėl vis daugiau žmonių ieško kokybiškesnių produktų. Euribija, jau daugiau nei 8 metus tiekia žuvies […]

Kepta Atlantinės Menkės nugarinė filė

Atlantinė menkė tai viena skaniausių menkės rūšių. Šios menkės gaudomose šaltuose vandenyse prie Islandijos krantų. Iš šviežiai sugautų menkių išpjaunama geriausia nugarinė filė dalis. Ši dalis pasižymi tvirta tekstūra, subtiliu skoniu. Šis receptas puikiai tiks šeimos pietums ar vakarienei! Pristatome jums keptą atlantinės menkės išpvoją. Jums reikės: Atlantinės menkės nugarinė išpjova (700g.) 0,5l vanduo 25g […]

Menkės sumuštinis

Atlantinė menkė (Gadus Morhua), kuri atkeliauja į musų įmonę, Euribija, iš Islandijos vandenų, yra gaudoma ilgosios linijos metodu. Visa ši žuvis gaudoma tik, šaltose Islandijos pakrantėse. Žuvis gaudoma tik tokiais kiekiais, kuriuos galima apdoroti krante, kuo greičiau nuo žuvies pagavimo. Islandijos menkių ištekliai yra vieni iš tvariausių ir kokybiškiausių pasaulyje. Šį kartą paruošėme Jums puikų […]

Wagyu “Kebab”

Pasaulyje žinoma, kad Wagyu jautiena yra geriausia ir prabangiausia, ką galima rasti mėsos pasaulyje. Dažnai esame įpratę kepti šios jautienos steikus, paruošimas reikalauja vos kelių minučių, didelės kaitros ir žiupsnelio druskos. Tačiau, Euribija savo asortimente siūlo Wagyu jautienos faršą. Naudodami šį produktą, galėsite pagaminti daug puikių patiekalų, vienas iš jų – Wagyu “Kebab”.   Jums […]

Mėsainis – “IBERICO”

Dažniausiai mėsainius esame įpratę gaminti iš jautienos ar vištienos. Euribija savo asortimente siūlo išskirtinį produktą – mėsainių paplotėlius pagamintus iš judosios Iberico kiaulienos mėsos. Puikios šios mėsos skoninės savybės atsiskleis mėsainyje. Šį kartą pristatome Jums išskirtinio mėsainio receptą – Iberico. Jums reikės 4vnt Iberico kiaulienos paplotėliai 1kg Raudonas svogūnas 20g Grūdėtos garstyčios 150g Cukrus 150g […]

Traški Matjes silkė

Ar kada nors teko ragauti traškią silkės file? Patikėkite, šis receptas su olandiška matjes silke Jus nustebins! Norime priminti, kad Matjes silkė pasiekia Euribija iš Olandijos. Silkė ruošiama pagal Olandų tradicijas, kiekviena filė su uodegle išpjaustoma rankomis ir supakuojama. Kiekvienas iš Jūsų gali mėgautis aukščiausios kokybės produktu. Jums reikės 100g Matjes silkės 30g Panko džiuvesėliai […]

Matjes silkė Mayer Citrinų marinate

Matjes ypatingai skani ir šilkinė silkė. Šią silkę rekomenduojame ragauti vieną be priedų, kad pajusti natūralų ir išskirtinį jos skonį. O, kai susipažinsite artimiau su Matjes silke, rekomenduojame ją naudoti ir Jūsų pamėgtuose receptuose. Šį kartą receptas, mėgstantiems marinuotą silkę – ruošiame Matjes silkę Mayer citrinų marinate. Jums reikės:  200g Matjes silkė 2vnt Mayer citrina […]

Matjes silkės Foršmak

Matjes silkę drąsiai galima vadinti karališka silke. Matjes galima vadinti tik neneršusias silkes, pagal gilias Olandijos tradicijos silkės rankomis išpjaustomos į dvigubą filė gabalėlį su uodegėle. Nors Matjes dažniausiai valgoma be priedų, ji gali ypatingai pagyvinti ir pakelti į kitą lygi tradicinius receptus, vienas iš jų – Foršmak – tradicinė žydiška užtepėlė su Matjes silke. […]

Šoninėje kepta ožiuko koja

Pieninio ožiuko koja pasižymi minkštumu ir švelniu skoniu. Šis patiekalas puikiai tiks šeimos vakarėliui. Šiame recepte sužinosite kaip gaminti ožiuko koją. Šis pieninis ožiukas atkeliauja iš Segovijos regiono Ispanijoje. Jums reikės: Pieninio ožiuko koja Bulvytės mažos kepimui 800g Laimas 1vnt Rozmarinas 3šakelės Česnakas 1vnt Žalios alyvuogės 100g Kukurūzų tortilija 8vnt Žalia paprika 1vnt Mėtos 20g […]

Rollas su Laukinėmis Islandijos Krevetėmis

Islandijos laukinės krevetės pasiekia mus iš šaltų vandenynų prie Islandijos krantų. Naudojant šias skoningas krevetes galima pagaminti daug įviarių patiekalų, vienas iš jų Rollas (sumuštinis) su Islandijos krevetėmis! Reikės: 4vnt brioche bandelės 200g Islandijos laukinių krevečių 25g Majonezas 3g Rūkyta paprika Sultenė 20g Sviestas(apkepti bandeles) 20g Sviestas(apkepti krevėtes) 1vnt Raudonas čili pipiras 10g Laiškinis česnakas […]

Keptas Wagyu Oyster Blade steikas

Wagyu jautiena išsiskiria ne tik dideliu marmuringumu ar puikiu skoniu, tačiau ir tuo, kad beveik kiekviena šios jautienos dalis tinkama tiesioginiam kepimui. Šį kartą paruošėme Jums Wagyu jautienos mentės (oyster blade) steiką keptą žarijų kaitroje!   Jums Reikės: Wagyu oyster blade steiko Svogūno laiškai 20g Mažos bulvytės kepimui 500g Sviestas 20g Jautienos kaulų sultinys 1l […]

Kepta Islandijos Bacala menkė

Sūdyta Islandijos Bacala menkė nustebins savo švelnumu ir sultingumu, kviečiame išbandyti!   Jums reikės: 280g Bacala menkės 400g morkų 400g morkų sulčių 4vnt smidrų 4vnt žirnių ankštys 10g kepinti žemės riešutai 20g + 30g+ 50g sviestas 3 šakelės čiobrelio 30g +10g Alyvuogių aliejus 1g baltas pipiras (maltas) Druska Juodas maltas pipiras žirniams ir smidrams   […]

Duobėje kepti jautienos šonkauliai

Kartais norisi atrasti įdomesnių gaminimo būdų. Šį kartą parodysime Jums, kaip pagaminti brandintus jautienos šonkaulius duobėje.   Jums reikės Brandinti Black gold jautienos šonkauliai 100g rudas cukrus 20g rupios jūros druskos 5g cubeb pipirų 40g Amerikietiškų bbq prieskonių Sausus prieskonius sumaišome ir įtriname jais šonkaulius. Palaikome 30min, tuomet sukame šonkaulius į kepimo popierių ir ant […]

Virta Bacala menkė

Lėkštėje menkė virta “marškinėliuose”, geltonų paprikų emulsija, geltoni vyšniniai pomidoriukai, svieste su česnaku keptos bulvės. Susipažinkite su Bacala – atlantinės menkės nugarinė išpjova. Menkė yra sūdoma, ko pasekoje turi tvirtesnę struktūrą ir papildomai nereikia naudoti prieskonių gaminant šią žuvį. Jums reikės: Bacala menkės nugarinės išpjova 5vnt geltonų paprikų 50g rapsų aliejaus 20g Raudono vyno actas […]

Keptas Brandintos Duroc kiaulienos pjaunys

Dažnam teko ragauti brandintos jautienos, tačiau retas gali pasigirti mėgavęsis puikiu brandintos kiaulienos skoniu. Pristatome Jums Duroc brandintos kiaulienos nugarinės su kaulu pjausnio receptą. Jums reikės: 300g Brandintas Duroc kiaulienos pjausnys su kaulu 100g Rudieji pievagrybiai 1vnt Brokolis Citrina 0,5l Vanduo Rūpios jūros druskos 2 šakelės rozmarino 50g Sviestas   Vyno pirklio sviestas: 100 g […]

Atlantinės menkės išpjova ikrų padaže

Atlantinės menkės nugarinė išpjova yra geriausia menkės dalis. Stora, sultinga ir tvirta menkė leis Jums mėgautis aukščiausios kokybės žuvies skoniu. Menkė mūsų įmonę Euribija pasiekia iš šaltų Islandijos vandenų.   Jums reikės: Atlantinės menkės nugarinė išpjova 25g čiobrelis 50g Druska + 2g padažui Vanduo 1l 100g Grietinėlė 50g Islandiškos lašišos ikrų 6vnt vyšninių pomidorų 4 […]

Benedikto kiaušiniai su lašišos ikrais

Benedikto kiaušiniai puikiai tiks gurmaniškiems pusryčiams, pagardinti lašišos ikrais jie taps tikra sensacija Jūsų virtuvėje! Jums reikės 3vnt Kiaušiniai (L dydis) ar 60g trynių masės 25g Vanduo 250g Skaidrintas sviestas (užšildytas iki 70’C) 15g Citrinos sultys 4g Rūpios raudonosios druskos Vanduo virimui Brioche duonos riekė 15g sviesto apkepti duonai (jei nenaudojam skrudintuvės) 40g Islandijos lašišos […]

Grill juodadėmės menkės filė su oda

Juodadėmės menkės filė gaudoma tik, šaltose Islandijos pakrantėse. Žuvis gaudoma tik tokiais kiekiais, kuriuos galima apdoroti krante, kuo greičiau nuo žuvies pagavimo. Islandijos menkių ištekliai yra vieni iš tvariausių ir kokybiškiausių pasaulyje. Jums reikės Juodadėmės menkės filė su oda 300 g. 25g Druska 500ml vanduo Citrina 20g petražolės 30g Sviestas 2g Druska 2g Čili pipiru […]

Arkties polių “Rillette” (užtepėlė)

Arkties Polių filė mus pasiekia iš Islandijos Fjordų. Ši žuvis lašišinės šeimos, tačiau ne tokia riebi kaip lašiša. Ji puikiai tinka kepimui, sūdymui. Šiame įraše Jums pristatysime receptą, kurio dėka galėsite pagaminti puikų užkandį – Arkties polių rillette   Jums reikės 250g Arkties poliai  60g druska 3g prieskoniai “seafood seasoning” 2 šakelės krapų 25g majonezas […]

Lietiniai su Islandijos lašišos ikrais

Vienas iš populiariausių mūsų produktų Islandijos lašišos ikrai. Šie ikrai itin šviežio ir pasakiško skonio, natūralus. Šiame įraše sužinosite, kaip paruošti puikų užkandį – Lietinius blynus su lašišos ikrais.   Lietiniai blynai su Islandijos lašišos ikrais 4ioms porcijoms reikės: 100g Islandijos lašišos ikrų 40g Grietinė 2vnt kiaušiniai 200ml pienas 40g kvietiniai miltai 3g cukrus 4g […]

Kepti Iberico kiaulienos šonkauliai

Iberico kiauliena išsiskiria savo nuostabiu skoniu ir puikiu riebaliniu sluoksniu! Šiame įraše sužinosite, kaip iškepti Iberico Bellota kiaulienos šonkaulius! Jums reikės: Iberico kiaulienos šonkauliukų – apie 1.2 kg Steenbergs creole rub prieskonių 10 g. Alyvuogių aliejaus 10 ml Jūsų pamėgto BBQ padažo   Jeigu planuojate, kad šonkaulius gaminsite sekančią dieną, rekomenduoju Juos pasiruošti iš vakaro. […]

Keptas Iberico Bellota Plumas

Iberico kiauliena pasižymi ne tik puikiu skaniu, tačiau ir dalimis, kurių nepjauname iš paprastos kiaulienos. Viena iš tokių dalių – “Plumas”. Išvertus iš ispanų kalbos reiškia plunksna. Nebereikalo ispanai ją taip vadina. Itin išskirtinis ir malonus šios dalies skonis lyg švelnus plunksnos prisilietimas. Šiame įraše sužinosite, kaip šią plunksną paversti tobulu patiekalu. Iberico kiaulienos plumas […]

Islandijos Šukutės su kalafiorų koše

Labai dažnai sulaukiame klausimo, kaip gaminti mūsų laukines šukutes iš Islandijos vandenų. Šios šukutės itin skoningos ir gali tapti tikru atradimu Jūros gėrybių mėgėjams. Paruošėme Jums receptą, kurio galėsite mėgautis ir nustebinti savo draugus! Jums reikės 100 g.  Islandijos laukinių šukučių    1l vandens 50g Murray river druskas + druska košei ir daržovėms Sviestas 50g […]

Islandijos lašišos filė traškia oda

Islandijos lašišos filė išsiskiria šiais bruožais: Atkeliauja iš Islandijos Fjordų, turi šviesiai oranžinę spalvą, nedidelį riebalų kiekį ir profesionaliai pašalintus kaulus. Šiame įraše sužinosite, kaip paruošti Islandijos lašišos filė su traškia odele. 4 porcijų paruošimui, Jums reikės: Islandijos lašišos filė 600g (150g porcija)  Vanduo 1l Cukrus 40g Druska 140g Aštrios druskos prieskoniai 1/2 citrinos 10g […]

Benedikto kiaušinis su lašišos gravlax

Šis receptas puikiai tik, norintiems atrasti naujus skonius pusryčiaujant! Sūdyta gravlax lašiša puikus derinys su kiaušiniu!   Jums reikės   1 vnt Kiaušinis 1/2l vandens 50g acto 70g Islandijos lašišos gravlax (Įrašas, kaip pagaminti Gravlax) 40g ožkos pieno sūrio (rekomenduoju su prieskoniais) 1 mažas virtas burokėlis 10g krapų 2g alyvuogių aliejaus 1g citrinos sulčių 30g […]

Gravlax Sūdyta Islandijos lašišos filė!

Islandijos lašišos filė pasiekia Lietuvą iš Poliaračio, gilių vakarinių Islandijos fjordų. Ši lašiša kitokia, joje rasite mažesnį riebalų kiekį, liesesnę mėsą ir profesonaliai išimtus kaulus. Šiame įraše sužinosite: Kaip paruošti Islandijos lašišos filė Gravlax   Gravlax (sūdyta lašiša)   Gravlax – skandinaviškas būdas sūdyti lašišą su druska, cukrumi ir žolelėmis.   Jums reikės:   1/2 […]

Kodėl verta rinktis žuvies ir jūros gėrybių produktus iš Islandijos?

Euribija, jau daugiau nei 8 metus tiekia žuvies ir jūros gėrybių produktus iš Islandijos vandenų. Visame pasaulyje Islandijos žuvies ir jūros gėrybių produktai pripažįstami, kaip vieni geriausių. Šiame įraše pateiksime Jums trys svarbius aspektus, kodėl verta rinktis žuvies ir jūros gėrybių produktus iš Islandijos. Natūrali gamta Pirmiausiai reikėtų paminėti Islandijos kultūrą šiuo aspektu, švarios ir […]

Ispanijos pasididžiavimas – Iberico Bellota kiauliena

Vienas iš Euribija tikslų, tiekti išskirtinius ir itin aukštos kokybės maisto produktus Lietuvos rinkai. Kiekvienas produktas, kurį tiekiame yra atrinktas pagal griežtus kokybės ir skonio kriterijus, kad suteikti mūsų klientams nepamirštamus įspūdžius. Vienas iš tokių produktų yra Iberico Bellota kiauliena.  Jeigu Jūs mėsos mėgėjas, jau nuo pirmo kąsnio šios mėsos pajusite, kad ragaujate kažką išskirtinio. […]

Kaip išsirinkti žuvies produktus?

Gal būt kyla problemų, renkantis žuvies produktus? Štai keli dalykai į ką reikėtų atkreipti dėmesį: Vienas iš svarbiausių dalykų yra žuvies šviežumas.  Skirtingai nei mėsa, žuvis savo naudingąsias medžiagas išlaiko iki 48 valandų, vėliau su kiekviena diena žuvies kokybės kreivė krenta žemyn. Taigi reikėtų rinktis šviežią, ką tik pagautą žuvį arba žuvį kuri buvo pagauta, apdorota ir […]

Kaip išsirinkti jautieną?

Štai keli dalykai į ką reikėtų atkreipti dėmesį, renkantis jautienos produktus: Visų pirma labai svarbu yra produktų kilmė. Visuomet paklauskite pardavėjo, kur pagaminti ar iš kur atvežti šie produktai. Tai ypatingai svarbu renkantis jautieną, jeigu ant pakuotės nėra informacijos arba pardavėjas negali jos pateikti, gali būti kad ant savo stalo parsinešite karvieną, seno ar susirgusio […]

Į viršų
Prekių krepšelis
Uždaryti
  • Prekių krepšelyje nėra.
Mes naudojame slapukus, kad užtikrinti sklandų parduotuvės veikimą šioje svetainėje. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su slapukų naudojimo taisyklėmis.