Užsakymai nemokamai pristatomi į namus
Paskambinkite mums +370 6090 5244
Krepšelis
0.00
Krepšelis
0.00
Blog

Kepti Iberico kiaulienos šonkauliai

Iberico kiauliena išsiskiria savo nuostabiu skoniu ir puikiu riebaliniu sluoksniu! Šiame įraše sužinosite, kaip iškepti Iberico Bellota kiaulienos šonkaulius!

Jums reikės:

Iberico kiaulienos šonkauliukų – apie 1.2 kg

Steenbergs creole rub prieskonių 10 g.

Alyvuogių aliejaus 10 ml

Jūsų pamėgto BBQ padažo

 

Jeigu planuojate, kad šonkaulius gaminsite sekančią dieną, rekomenduoju Juos pasiruošti iš vakaro. Taigi prieš prieskoniuojant nuimame plėvę nuo mėsos, tada mėsą įtriname aliejumi. Šį kartą išbandžiau Steenbergs Creole prieskonių mišinį, kuris jį paskanavus, kiek nugąsdino permušančiais kajeno  pipirais, bet galutiniame rezultate jie buvo nestipriai jaučiami. Paruoštus šonkaulius susukau į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą, paliekame marinuotis per naktį.

Kepiau kitą dieną kepsninėje apie 1 val – 130C. (iberico “jautresnė”, vietinės kiaulės panašaus storio gabalus kepu apie 1,5 val.). Po valandos suvynioju į foliją ir dar kepiau apie 1,2val – 130C (ant folijos dedu kepimo popieriaus, jis neleidžia mėsai išsausėti, ne taip greit garinasi jos sultys).

Tada šonkaulius išvyniojau ir patepiau BBQ padažu. Patepęs padažu dar kepiau 10 -15 minučių. Ištraukus iš kepsninės kelias minutes leidau šonkauliams pailsėti ir mėgavausi puikiu Iberico skoniu!

 

Skanaus!

Receptą paruošė – RIEBUS KATINAS

Naudoti produktai
Norų sąrašas 0
Norų sąrašas Tęsti apsipirkimą