Užsakymai nemokamai pristatomi į namus
Paskambinkite mums +370 6090 5244
Krepšelis
0.00
Krepšelis
0.00
Receptai ir įrašai

Islandijos Šukutės su kalafiorų koše

Labai dažnai sulaukiame klausimo, kaip gaminti mūsų laukines šukutes iš Islandijos vandenų. Šios šukutės itin skoningos ir gali tapti tikru atradimu Jūros gėrybių mėgėjams.

Paruošėme Jums receptą, kurio galėsite mėgautis ir nustebinti savo draugus!

Jums reikės

100 g.  Islandijos laukinių šukučių   
1l vandens
50g Murray river druskas + druska košei ir daržovėms
Sviestas 50g + 50g košei +25g daržovėms apkepti
5 čiobrelio šakelės
1/2 česnako galvos
Kalafioras vidutinio dydžio
1vnt šalot tipo svogūnas
50g Grietinėlė
4vnt smidrai
20g riešutų (sūdytų žemės, kedro)
5g Petražolė
2g čili dribsnių
1/2citrinos
Plona riekelė sūdytų lašinių
Gaminimo eiga:

Kalafijorų košė 
Į puodą dedame 10g sviesto, 2 šakeles čiobrelio ir ant vidutinės kaitros apkepame smulkiai pjaustytą šalotinį svogūną iki šis paruduos ir suminkštės. Dedame šakelėmis atskirtą kalafijorą (išsisaugome 1/5 apkepimui) ir truputį pakepame kartu su svogūnu. Pilame vandens, kad apsemtu kalafiorus ir verdame kol šie taps minkšti. Tuomet nupilame vandenį, išimam čiobrelio šakeles ir traiškome kalafiorus kočėlu ar plakame rankiniu blenderiu jei norit švelnesnės tekstūros. Įmaišome 40g šalto kubeliais pjaustyto sviesto, supilame grietinėlę, dedame druskos ir užšildome maišydami.

Keptos daržovės:
Į keptuvę dedame 25g sviesto, česnaką ir likusias čiobrelio šakeles. Dedame skustus smidrus pjaustytus 4-5cm ilgio stiebeliais, 1/5tajä išsaugoto kalafioro, beriame 2g druskos ir kepame kol gražiai apskrus ir suminkštės(apie 5-6min ant vidutinės kaitros).

Šukutės: 
1l šalto vandens maišome su 50g druskos iki ši ištirps. Dedame į sūrimą šukutes ir palaikome 20min. Tuomet ištraukiame ir nusausiname.
Išėmus iš keptuvės keptas daržoves ir palikus tik čiobrelį su česnaku, dedame papildomai 50g sviesto ir šiam įkaitus dedame šukutes ir riekelę lašiniuko. Kepame po minutę iš kiekvienos pusės šaukštu laistydami šukutes sviestu.

Padažui: 
Ištraukus šukutes į keptuvę dedame riešutus, čili pipirų dribsnius, smulkintas petražoles, įspaudžiame truputį citrinos sulčių.

Iškepus šukutes dedame jas į lėkštę. Ant šių dedame lašiniuką. Šone dedame šaukštą kalafiorų košės, ant jos kelis apkeptus kalafiorų  gabaliukus ir smidrus. Užpilame padažu.

 

Skanaus!

Receptą paruošė : Profesionalus Šefas Arnas Petronis! Kitus jo receptus rasite – CHEF ARNAS PETRONIS

Naudoti produktai