Užsakymai nemokamai pristatomi į namus
Paskambinkite mums +370 6090 5244
Krepšelis
0.00
Krepšelis
0.00
Blog

Menkės sumuštinis

Atlantinė menkė (Gadus Morhua), kuri atkeliauja į musų įmonę, Euribija, iš Islandijos vandenų, yra gaudoma ilgosios linijos metodu. Visa ši žuvis gaudoma tik, šaltose Islandijos pakrantėse. Žuvis gaudoma tik tokiais kiekiais, kuriuos galima apdoroti krante, kuo greičiau nuo žuvies pagavimo. Islandijos menkių ištekliai yra vieni iš tvariausių ir kokybiškiausių pasaulyje. Šį kartą paruošėme Jums puikų receptą – atlantinės menkės filė sumuštinis!

Jums reikės
130 g. Atlantinės menkės filė porcijos
1 vnt – Poras
50g sviestas
Pora šakelių – Čiobrelis
Šakelė – Rozmarinas
2 riekelės duonos su sėklomis
Druska
Juodi pipirai
20g Trumų pasta

Ruošiame porą

Poro šviesiąją dalį pjaustome riekelėmis ir kepame jas prikaistuvyje ištirpintame svieste(25g) nuolat ant vidutinės kaitros kol šie truputi apskrunda ir sutrokšta.
Tuomet dedame dar 20g sviesto ir išmaišome. Sumažiname kaitrą iki minimalios. Dedame trumų pastą, padruskiname ir papipiriname.

 

 

 

Ruošiame žuvį

Žuvį nusisausiname, padruskiname, papipiriname ir dedame apkepti į keptuvę(kaitra vidutiniškai aukšta) iš abiejų pusių ant sviesto su rozmarinu ir čiobrelio šakele. Apkepus dedame ant trokštančių porų ir paliekame tol kol pasiekia 48-52 laipsnius vidinę temperatūrą.
Į tą pačią keptuvę dedame kiaušinį ir kepame ant žemos kaitros padruskinus apie 3min. (Trinys lieka skystas, nebent norit kitaip).

Duoną paskrudiname skrudintuvėje.

Ant šios dedame troškintus porus su trumais, žuvį ant šios kiaušinį ir galiausiai kitą riekę paskrudintos duonos.

Skanaus!

Receptą paruošė profesionalus virtuvės šefas – CHEF ARNAS PETRONIS

Naudoti produktai
Norų sąrašas 0
Norų sąrašas Tęsti apsipirkimą