Užsakymai nemokamai pristatomi į namus
Paskambinkite mums +370 6090 5244
Krepšelis
0.00
Krepšelis
0.00
Blog

Kepta Atlantinės Menkės nugarinė filė

Atlantinė menkė tai viena skaniausių menkės rūšių. Šios menkės gaudomose šaltuose vandenyse prie Islandijos krantų. Iš šviežiai sugautų menkių išpjaunama geriausia nugarinė filė dalis. Ši dalis pasižymi tvirta tekstūra, subtiliu skoniu. Šis receptas puikiai tiks šeimos pietums ar vakarienei! Pristatome jums keptą atlantinės menkės išpvoją.

Jums reikės:

Atlantinės menkės nugarinė išpjova (700g.)

0,5l vanduo

25g druska

1kg Mažos bulvytės kepimui

50g Kalamata alyvuogės

10g Jalapeno pipirai

1na galvutė česnako

400g Konservuoti pomidorai

1vnt raudonas svogūnas

1vnt raudona paprika

30g Raudono vyno actas

20g Alyvuogių aliejaus

5g Maldon druskos dribsniai

5g druska

Sviestas 100g (arba petražolių sviestas)

25g Petražolės

50g Kietasis sūris

50g Sūdyti kepinti žemės riešutai

Citrina

 

Ruošiame sviesto masę

Virtuviniame kombaine sumalame sviestą, 20g petražolių, kietajį sūrį ir žemės riešutus iki vientisos masės(Tačiau riešutai gali likti skirtingų dydžių). Spaudžiame citrinos sulčių pagal skonį ir jei reikia idedame druskos.

 

 

 

Ruošiame menkę

Vandenyje išmaišome druską ir dedame į jį menkės filė. Laikome 20min, tuomet ištraukiame ir nusausiname virtuviniu rankšluostuku.

Dedame menkę į kepimo skardą, ant jos tepame sviesto masę su riešutais ir petražolėmis. Dedame į 190laipsnių orkaitę ir kepame iki vidinė temperatūra pasieks 48-52laipsnius(apie 10-13 min.) .Ištraukiam iš orkaitės, barstome likusiomis petražolėmis(pasmulkintomis) ir leidžiame pailsėti 5-7min iki keliaus ant stalo.

 

Ruošiame garnyrą

Raudoną papriką nusilupame ir pjaustome juostelėmis. Česnaką nusilupame ir dedame Į kepimo indą kartu su bulvėmis, riekelėmis pjaustytas alyvuogėmis, paprika. Taip pat dedame juostelėmis pjaustytą raudonąjį svogūną, pilame aliejų, konservuotus pomidorus bei raudono vyno actą. Viską permaišome. Pabarstome druska ir dedame į orkaitę 190laipsnių apie 40min ar kol bulvės iškeps. Ištraukiam iš orkaitės, patraiškome bulves kočėlu, barstome druską dribsniais ir kišame atgal į orkaitę kad bulvės apskrustų.

 

Patiekiam viską dalintis ant stalo.

Puikiai tinka olandiškas padažas ar kitas sviesto emulsinis padažas su rūgštimi.

Skanaus!

Receptą paruošė profesionalus virtuvės šefas – CHEF ARNAS PETRONIS

Naudoti produktai
Norų sąrašas 0
Norų sąrašas Tęsti apsipirkimą